Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο πρωθυπουργός μας κέρδισε 6 δις σε τόκους και έδωσε 50 δις δημόσιας περιουσίας. Που είναι η νίκη των ΜΜΕ;

Διαβάζω ότι ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει με τα χθεσινά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Και μαζί με αυτόν υποτίθεται ότι πρέπει να πανηγυρίσουμε και εμείς ?
Αναλυτικά διαβάζω στο http://www.nooz.gr/ : Λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Παπανδρέου τόνισε σχετικά με τα ελληνικά αιτήματα ότι επετεύχθη η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων των 110 δις ευρώ στα 7,5 χρόνια καθώς και η μείωση του επιτοκίου για το σύνολο του δανείου κατά 100 μονάδες βάσης (από 5,2% σε 4,2%). Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ελλάδα κέρδισε περισσότερα από 6 δισ. ευρώ».
Ακόμη, είπε ότι στα μέτρα που υιοθέτησε η Ελλάδα για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, περιλαμβάνονται διαρθρωτικές αλλαγές, αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο, όπως επισήμανε, «θα ελαφρύνει την πλάτη του ελληνικού λαού από το χρέος, κατά 20%».

Τι ανταλλάγματα δώσαμε όμως εμείς ?
1) Δεσμευτήκαμε ότι θα ρευστοποιήσουμε μέχρι το 2013 περιουσία ύψους 50 δις.
2) Δεσμευτήκαμε ότι από από το 2013 και μετά θα εξοφλούμε κάθε χρόνο το 1/20 του χρέους που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ.
 
Καταρχήν δεν νομίζω πως έχει την εξουσιοδότηση του Ελληνικού λαού ο Πρωθυπουργός για την ρευστοποίηση 50 δις κρατικής περιουσίας. Για να έχουμε μια ιδέα του μεγέθους του ποσού, με 50 δις χοντρικά αγοράζεις όλα τα ιδιωτικά ακίνητα που είναι για πούλημα αυτή τη στιγμή στην χρυσή ευκαιρία. Ή αγοράζεις όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτή είναι περιουσία δικιά μας και όχι της κυβέρνησης.
Είναι λοιπόν σαν να αποφασίζει η κυβέρνηση να κατάσχει και να πουλήσει το αυτοκίνητο μας. Θα συμφωνήσουμε ?
Και αφού δώσουμε τα 50 δις περιουσίας μετά θα πρέπει να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ώστε κάθε χρόνο από εκεί που είχαμε μάθει να έχουμε έλλειμα και να δανειζόμαστε, να μάθουμε να μας φτάνουν αυτά που έχουμε και να περισσεύουν αρκετά για να πληρώσουμε τους τόκους των δανείων αλλά και περίπου 10 δις του κεφαλαίου του χρέους. Αυτό επί 20 χρόνια ! Και μετά όχι ότι ξεχρεώσαμε αλλά θα έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα χρέος στο 60% του ΑΕΠ. Τρίχες δηλαδή !!!!!

Ανακεφαλαιώνουμε το μέχρι στιγμής σχέδιο :
Δίνουμε άμεσα ότι μέσο έχουμε για να βγάλουμε χρήματα (π.χ. το αυτοκίνητο μας) και στη συνέχεια επί 20 χρόνια πληρώνουμε τόκους + 10 δις το χρόνο. Και μετά συνεχίζουμε να είμαστε βουτηγμένοι στο χρέος !

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω προς τι οι πανηγυρισμοί.......

Εντωμεταξύ ΟΛΑ αυτά είναι φορτωμένα στις δικές μας πλάτες ΑΛΛΑ εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι ΕΦΑΓΑ τόσα πολλά.....
Καλούμαι να πληρώσω έναν λογαριασμό αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πότε τα δανείστηκα όλα αυτά αλλά και που κατάφερα να τα φάω.
Μήπως θα έπρεπε να βγει κάποιος και να μας πει πότε υπογράφτηκε το κάθε δάνειο, από ποιους πέσανε εκατέρωθεν οι υπογραφές, με ποιους όρους και κυρίως που πήγανε τόσα δις ?
  • Και που ξέρω εγώ ότι το χρέος είναι τόσα όσα λένε και όχι λιγότερα ?
  • Που ξέρω ότι κάποια από αυτά τα δις δεν πήγανε στην τσέπη κάποιων ?
  • Που ξέρω ότι τα δάνεια δεν μας τα δώσανε κολλητοί πολιτικών για να βγάλουν μίζα ?
ΠΗΓΗ: http://www.300prodotes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβάλλετε στην αλληλοενημέρωση των πολιτών. Πείτε μας τι γνωρίζετε και τι πιστεύετε