Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Α.Ο.Ζ και όχι Ε.Ο.Ζ

Η αντεθνική έως προδοσίας εξωτερική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών συνεχίζεται με προκλητικό τρόπο και μάλιστα με ταχύτερους ρυθμούς υπό την υψηλή αιγίδα και προτροπή των τροϊκανών επικυριάρχων του προδομένου μας τόπου.

Όλα τα ευαίσθητα εθνικά θέματα δυστυχώς αντιμετωπίζονται και θα αντιμετωπίζονται κάτω από το πνεύμα των Μνημονίων και της Ξένης Κατοχής της χώρας.

Αφορμή γιά προβληματισμό γιά τις Ε.Ο.Ζ(Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) και την Α.Ο.Ζ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) ειδικά αλλά και γενικότερα γιά τους γεωστρατηγικούς και εθνικούς κινδύνους γιά την χώρα, που έρχονται στο προσκήνιο με τον πόλεμο στην Συρία, έδωσαν πάλι οι άσπονδοι φίλοι και γείτονες Τούρκοι.

Οι Τούρκοι με γνωστούς και εκφρασμένους κυνικά από τον υπουργό τους επί των εξωτερικών κ. Νταβούτογλου στόχους Νεο-Οθωμανικής ανασύστασης, μετά την Α.Ο.Ζ του Καστελόριζου αμφισβητούν γιά δεύτερη φορά πρό ημερών την ελληνική κυριαρχία της νησίδας Ζουράφας, ανατολικά της Σαμοθράκης.

Ο τούρκικος γεωστρατηγικός και όχι μόνο μεγαλοϊδεατισμός δεν εκφράζεται φυσικά με αμφισβήτηση του Καστελόριζου και της Ζουράφας(ή Λαδοξέρας) μόνον, ούτε είναι ρηχός και περιπτωσιακός.

Οι γεωστρατηγικές επιλογές ακολουθούν την Στρατηγική Βάθους που εύγλωτα και με αφοπλιστική κυνική ειλικρίνεια περιγράφει ο κ Αχμέτ Νταβούτογλου, υπουργός εξωτερικών, εμπνευστής και διαμορφωτής της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στο διάσημο βιβλίο του “ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ – Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ” .

Η Τουρκία με διαχρονικό και στρατηγικό στόχο να μετατραπεί σε Περιφερική Αυτοκρατορία της Παγκόσμιας Αυτοκρατορίας, αμφισβητεί όχι μόνο το μισό Αιγαίο και την Κρήτη αλλά άν πιστέψουμε τον Νταβούτογλου, ολόκληρο τον Ελλάδικό χώρο και την Κύπρο.

Γιατί τώρα οι άσπονδοι φίλοι μας, που το πολιτικό μας κατεστημένο τους θέλει και στην Ε.Ε υπακούοντας στις εντολές των υπερατλαντικών συμμάχων, βάλανε στο στόχαστρο της επεκτατικής τους πολιτικής και την Ζουράφα όπου το πετρέλαιο αναβλύζει στη θάλασσα(εξ ού και το προσωνύμιο Λαδοξέρα);

Μα γιατί ένας στρατηγικός στόχος αμφισβήτησης της ανατολικής ελληνικής Α.Ο.Ζ που χαράσσεται βόρεια απο την Ζουράφα και φθάνει νότια μέχρι το Καστελόριζο έχει ώς προς την υλοποίησή του ωριμάσει στους εγκεφάλους των Τούρκων ιθυνόντων.

Στην ωρίμανση αυτή βοηθά δυστυχώς και η ραγιάδικη, με υπόνοια προδοσίας, εξωτερική και όχι μόνο πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων της Ελλάδας.

Δεν μας φτάνει η Α.Ο.Ζ που δεν κηρύσσεται ΑΜΕΣΑ, ή καλύτερα από χθές από το Πολιτικό Προσωπικό της Εθνικής Υποδούλωσης, μας προέκυψαν και οι Ε.Ο.Ζ που ο “Καλλικράτης” του Μνημονιακού ΠΑ.ΣΟ.Κ με μαεστρία και προορατικότητα περισσή προετοίμασε!

Ειδικά σ'αυτή την ευαίσθητη εθνικά περιοχή αναδεικνύεται ο απροκάλυπτα κατακερματιστικός της Ελληνικής επικράτειας ρόλος του “Καλλικράτη” και των Μνημονιακών Ε.Ο.Ζ!!

Φαίνεται ότι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ στην ΘΡΑΚΗ βρίσκεται προ των πυλών υλοποίησης του με την ένοχη σιωπή άν όχι συνεργασία της Αθήνας.

Συγκεκριμένα η δημιουργία της Ε.Ο.Ζ Θράκης εκκρεμεί προς υπογραφή από τον Αντιμνημονιακό” ασθενούντα κ Σαμαρά και απαιτεί την συνεργασία του περιώνυμου κ. Φούχτελ(υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας) με τόν “Καλλικρατικό” Γενικό Γραμματέα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιαννακίδη.

Αυτοί οι δυό μετά την υπογραφή του κ Σαμαρά θα προσπαθήσουν από κοινού να ανατάξουν(sic) την -επί πολλά χρόνια ξεχασμένη από την Αθήνα- Θράκη!!!!!

Ποιός είναι ο γκαουλαϊτερ κος Φούχτελ που τον διόρισε η ίδια η κ Μέρκελ στο νεοελληνικό “Τροϊκιστάν” γιά να “συνεργαστεί” με την “Ελληνική Κυβέρνηση” στην αξιοποίηση των ελληνικών ΕΣΠΑ;Είναι ο κύριος που έχει αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης των κονδυλίων που θα διατεθούν για επενδύσεις (κυρίως γερμανικών συμφερόντων) και την εποπτεία της δημιουργίας-λειτουργίας αυτών των περίφημων ζωνών Ε.Ο.Ζ.

Είναι ο κύριος που θα “συνεργαστεί” με το ελληνικό γκουβέρνο των Αθηνών και με τους “Καλλικρατικούς” τοπικούς άρχοντες όπως ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιαννακίδης στην δικαιοδοσία του οποίου είναι η νησίδα Ζουράφα και ο κατεστραμμένος φάρος της που δεν αναστηλώνεται!!

Τυχαίο; Δεν νομίζω, ιδίως αν η τυχαιότης αυτή προστεθεί και σε άλλες τυχαίες πληροφορίες γιά τον εν λόγω τοπικό Καλλικρατικό Άρχοντα που εξελέγη με την σημαία του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ ο κ Γιαννακίδης δεν έχει λεφτά για τον φάρο της Λαδοξέρας που διεκδικούν οι Τούρκοι έχει λεφτά για τα τα σεμινάρια “αντικουνουπικής προστασίας” που κάνει σ'όλη την Θράκη!

Ο εν λόγω ο κύριος που κατά πληροφορίες πηγαινοέρχεται στην Τουρκία και ασκεί εξωτερική πολιτική (με ποιά ιδιότητα και πως νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο, ίσως θα έπρεπε να μας απαντήσει το υπουργείο Εξωτερικών ή των Εσωτερικών, για να κατανοήσουμε και τι σημαίνει ακριβώς "Καλλικράτης") προφασιζόμενος πολιτιστική και οικονομική συνεργασία με την γείτονα χώρα κακές γλώσσες λένε ότι εξελέγη και με τις ευλογίες του τούρκικου προξενείου της Κομοτηνής!!

Ο κος γκαουλαϊτερ λοιπόν της κ Μέρκελ με τον κο Καλλικρατικό περιφερειάρχη με την υπογραφή και του πρωθυπουργεύοντος κ Σαμαρά θα προσπαθήσουν να "παντρέψουν" τις απαιτήσεις μέγιστου οικονομικού οφέλους των γερμανών επενδυτών (μην φανταστείτε πως θα επωφεληθούν άλλοι από τα "αναπτυξιακά έργα" που θα υλοποιηθούν από τα Ελληνικά προγράμματα ΕΣΠΑ) χωρίς να θίξει τα συμφέροντα της Ελλάδας και των πολιτών της.

Δεδομένης, μάλιστα και της εθνικής ιδιαιτερότητας της Θράκης, φανταζόμαστε πως το σχέδιο της ΕΟΖ για την Θράκη, είναι “αρτιότατο” και “δεν δημιουργεί ούτε θέτει θέματα ή ζητήματα κυριαρχίας” κάποιου άλλου στο συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.

Δεν γνωρίζω το είδος των συχνότατων επαφών (για οικονομική συνεργασία) του Γ.Γ. της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης με τούρκους "επενδυτές", πληροφορίες όμως λένε πως ήδη ένας Καναδός επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για τον χρυσό της Θράκης, ενώ είναι άγνωστο τι θα συμβεί στο τεράστιο κοίτασμα υδρογονανθράκων που βρίσκεται νοτιο-ανατολικά της Θάσου (γνωστό ως "Μπάμπουρας") όταν αυτό θα μεταβεί (πιθανότατα) σε αγνώστου ταυτότητας "ιδιοκτησιακό καθεστώς", αφού θα συμπεριληφθεί στην ΕΟΖ των Φούχτελ – Γιαννακίδη.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου πετρελαϊκού κοιτάσματος, λόγω κοινής συμφωνίας Α. Παπανδρέου - Οζάλ!

Μετά την συγκεκριμένη συμφωνία ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφώνησε το πασίγνωστο Mea Culpa, "προσπαθώντας" να ζητήσει "συγνώμη" για το τεράστιο λάθος - έγκλημα που διέπραξε εις βάρος της χώρας).

Όμως αυτά τα “λάθη” δεν συγχωρούνται και επειδή δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται οι εμπλεκόμενοι (στην περίπτωση αυτή Σαμαράς και Γιαννακίδης) πρέπει να γνωρίζουν πως εξαιτίας της ΕΟΖ της Θράκης, στο πολύ κοντινό μέλλον ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη επειδή λειτούργησαν κατά των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των κεκτημένων της χώρας και των πολιτών.

Αν δεν γνωρίζουν, κάλλιστο για τους ίδιους θα ήταν να το μάθουν και να το εμπεδώσουν.

Όπως και θα πρέπει να εμπεδώσουν ότι ύψιστοι εθνικοί λόγοι(Εθνικοί-Γεωστρατηγικοί-Οικονομικοί) επιβάλλουν άμεση ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ Α.Ο.Ζ από την Ελλάδα.

Κανείς δεν νομιμοποιείται, κάτω από οποιοδήποτε καθεστώς να παίζει με την Θράκη, το Αιγαίο και την εθνική κυριαρχία!!

Αυτός ο πανέμορφος και ευλογημένος βράχος της Μεσογείου είναι ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ και δεν ξεπουλιέται ούτε με Ε.Ο.Ζ ούτε με Μνημόνια, ούτε με υπογραφές τυχάρπαστων πολιτικάντηδων!


Γράφει ο Ιωάννης Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβάλλετε στην αλληλοενημέρωση των πολιτών. Πείτε μας τι γνωρίζετε και τι πιστεύετε