Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Χρόνια πολλά Μίκη της καρδιάς μας

Σαν ΣΗΜΕΡΑ μιά χούφτα ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ σπρωγμένη απο την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ήλθε και γέννησε σ'αυτό τον τόπο τον ιερό και φωτεινό την Μεγαλοφυϊα , τον Θνητό-Αθάνατο που κάθε τόπος , κάθε κοινωνία , κάθε πολιτισμός εναγωνίως λαχταρά να γεννηθεί.
Κάθε εποχή , κάθε κοινωνία αναζητά τον Θνητό που θα τον κάνει Αθάνατο για να δικαιώσει την ιστορική της ύπαρξη και να διαιωνίσει στο ιστορικό συνεχές τις αξίες , τα επιτεύματα και τα οράματά της γιά τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Αενάως αναζητείται ο Θνητός που γίνεται Αθάνατος γιά να αναδείξει την πραγματική σχέση του ΑΝΘΡΩΠΟΥ με την ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ.
Σαν σήμερα στον Φωτεινό Τόπο των θεών , ημιθέων και ηρώων ΗΛΘΕΣ ΕΣΥ ΜΙΚΗ ο ΘΝΗΤΟΣ-ΑΘΑΝΑΤΟΣ της Ελληνικής Φυλής που σε περίμενε λες , που σε εγκυμονούσε λες, για να την εκπροσωπήσεις , να την οδηγήσεις με τις ιδέες ,την δράση και την μουσική σου στα πεπρωμένα της και την καταξίωσή της. Με τις ιδέες και την μουσική σου άνοιγες δρόμους που ξεκίναγαν από την αρχαίους τόπους , τρόπους και χρόνους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ για να τους βαδίσεις ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ , ΜΟΝΟΣ κάποιες φορές για να ακολουθήσουν οι λεγόμενοι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ τους λέει η ΙΣΤΟΡΙΑ) με βήματα διστακτικά και μικρά . ΣΟΦΟΣ συλλαμβάνεις τις ιδέες και ως ΕΦΗΒΟΣ τις πραγματώνεις.Σαν το ΘΝΗΤΟ κύμβαλο της ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ υπενθυμίζεις το ΑΡΜΟΝΙΚΟΝ ΒΗΜΑ , ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.Ως Προμηθεϊκή Πυρά καταυγάζεις τα ΣΚΟΤΑΔΙΑ και διαλύεις τους ΑΡΧΕΓΟΝΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ δείχνοντας τον δρόμο των πεπρωμένων του Ελληνισμού.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΗ , όχι γιατί τα χρειάζεσαι .Εσύ είσαι ο ΘΝΗΤΟΣ-ΑΘΑΝΑΤΟΣ , ο Γέρων - Έφηβος ,είσαι ο Ημίθεος της Ελληνικής Φυλής.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΗ γιατί εμείς σε χρειαζόμαστε σ'αυτούς τους ζοφερούς και επικίνδυνους για την Πατρίδα , το Γένος και για την Ανθρωπότητα καιρούς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!

Ιωάννης Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβάλλετε στην αλληλοενημέρωση των πολιτών. Πείτε μας τι γνωρίζετε και τι πιστεύετε