Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Καλό σου ταξίδι

Ένας μεγάλος Έλλην μας αποχαιρετά σήμερα για το μεγάλο ταξίδι , το ταξίδι της αιωνιότητος και της αθανασίας.
Πλήρης ημερών και εμπειριών ο Μιχάλης Κακογιάννης , από την γειτονιά των αγγέλων παρέα με άλλους μεγάλους Έλληνες θα μας θωρεί και θα μας εμπνέει στον αγώνα που σαν γενιά πρέπει να δώσουμε για τα ιδανικά του Ελληνισμού αλλά και για την ύπαρξη ακόμα των ελληνικών πατρίδων!
Δεν είμαι ο κατάλληλος να κρίνω το καλλιτεχνικό έργο του , το έκαναν άλλοι και θα το αποτιμίσουν ακόμα περισσότεροι τώρα που αφήνει ένα τεράστιο κενό στην κινηματογραφική τέχνη .
Θα ήθελα να αναφερθώ στο ότι ο Μιχάλης Κακογιάννης εξέφρασε με άριστο τρόπο την Ελληνική Ψυχή στις ταινίες του και ακτινοβόλησε τον Ελληνισμό στα πέρατα της οικουμένης.
Ποιός δεν ξέρει την λεβεντιά του Έλληνα μέσα από τον Ζορμπά , ποιός δεν λάτρεψε την ψυχή της Ελληνίδας μέσα από την Στέλλα και την Ηλέκτρα;
Ο Κακογιάννης πολέμησε με την τέχνη του για τα ιδανικά του Ελληνισμού και για τα δίκια της ιδιαίτερης πατρίδας του της Κύπρου την οποία δυστυχώς δεν την είδε όπως θα ήθελε πριν φύγει απο την ζωή.
Εμείς οι Σπιθίτες του Μίκη έχουμε ένα περισσότερο λόγο να λυπούμεθα αλλά και να υπερηφανευόμαστε.
Ο Μιχάλης Κακογιάννης παραχώρησε το “σπίτι του” όπως ο ίδιος αναφερόταν στο δημιούργημά του “ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης” στην Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών να το χρησιμοποιεί σαν δικό της “σπίτι".Μεγάλες στιγμές της κίνησής μας συνδέθηκαν με το "'Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης” από την Ιδρυτική Διακήρυξη της από τον Μίκη Θεοδωράκη την 1η Δεκέμβρη 2010 έως πρόσφατα την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη Σπιθών τον περασμένο μήνα την οποία ο ίδιος τίμησε με την παρουσία του. Ο ίδιος αγωνιστής μέσω της τέχνης του για τα δίκια της Ελλάδας και της Κύπρου δεν θα μπορούσε να είναι απών από το προσκλητήριο της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη της οποίας ήταν φίλος και υποστηρικτής πραγματικός.
Μιχάλη Κακογιάννη η Αττική γή , μητέρα της Δημοκρατίας , θα σε κλείσει για πάντα στα σπλάγχνα της σε λίγο και εμείς οι Έλληνες για πάντα στην καρδιά μας!
Η αισιοδοξία σου δίνει κουράγιο στον αγώνα μας!

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβάλλετε στην αλληλοενημέρωση των πολιτών. Πείτε μας τι γνωρίζετε και τι πιστεύετε