Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Λοιπόν; Τι θα κάνουμε Κύριοι;



Γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης
Λοιπόν; Τι θα κάνουμε Κύριοι; Βλέπετε ένα λαό στη συντριπτική του πλειοψηφία πανικόβλητο. Έχετε εσείς βασικά -ξέρετε ποιοι- ευθύνη γι αυτή την κατάντια. Κυρίες και Κύριοι, αδελφοί Συνέλληνες. Τώρα που πέσανε πια όλες οι μάσκες, τώρα που η χώρα αυτή, για άλλους Πατρίδα, για άλλους χώρος επιχειρήσεων και για άλλους κερδοσκοπικός παράδεισος, κινδυνεύει όχι πλέον να πτωχεύσει αλλά να σβηστεί από τον παγκόσμιο χάρτη κυριολεκτικά, σε ελάχιστα μονάχα χρόνια, τώρα λοιπόν που οι κατεργάρηδες μέσα κι έξω από τον τόπο, είναι τόσοι πολλοί ώστε να μην υπάρχουν πάγκοι για να καθίσουν, ας κοιταχτούμε στα μάτια, στα ίσα, κι ας κουβεντιάσουμε σταράτα και κάθετα.

Απευθύνομαι σε εσάς, διότι εσείς κυβερνάτε εδώ και πολλά χρόνια τον τόπο. Τοποθετήσατε επίορκους, ανίκανους πολιτικούς, οι εξαιρέσεις- πασίγνωστες και φωτεινές δεν αρκούν να τουμπάρουν τη ζυγαριά- φτιάξατε νόμους και καθιερώσατε διατάξεις σύμφωνα με τα κλειστά δικά σας συμφέροντα, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια το λαό αυτής της χώρας. Τον οποίο τώρα φωνάζετε να σκύψει κι άλλο και να βγάλει από τη μύγα το ξύγκι να το καταθέσει στις ατέλειωτες τεράστιες δεξαμενές χρημάτων που είτε κληρονομικά, είτε με τη δικιά σας μαεστρία και ικανότητα, έχετε αποθηκεύσει για πολλές-πολλές γενιές των οικογενειών σας.
Είναι γνωστό ότι η οικονομική λαίλαπα, που επέρχεται στη χώρα, έχει υπεύθυνους πρώτα τους πολιτικούς μας, που διαφέντευαν ‘’δημοκρατικά’’ εδώ και πολλά χρόνια την Ελλάδα και όχι μόνον τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως ισχυρίζονται οι κυβερνώντες. Οι γαλάζιοι ήσαν ερασιτέχνες απατεώνες. Οι προηγούμενοι, οι πράσινοι, ήσαν επαγγελματίες μαφιόζοι. Όλα πάντοτε στο όνομα της Δημοκρατίας. Η καθαρή πελατειακή σχέση που εγκαθίδρυσαν οι βουλευτές όλων σχεδόν των κομμάτων με το Έλληνα ψηφοφόρο προκάλεσε ίσως και το μεγαλύτερο ρήγμα στα θεμέλια της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης.
Βλέπετε μια νεολαία ζαλισμένη, και με το δίκιο της. Βλέπετε την ξεφτίλα, την υποτέλεια, την υποταγή, η Ελλάδα κινδυνεύει για πρώτη φορά μετά από την Άλωση της Πόλης με μια καινούργια Άλωση.
Θα το επιτρέψετε; Τι σόι αίμα κυλάει στις φλέβες σας; Πόσο νομίζετε ότι θα ζήσετε;
Βγείτε από τους κομματικούς μηχανισμούς που τόσα χρόνια σας κράζει η ελληνική ταινία με το Μαυρογιαλούρο, αλλά εσείς δεν βάζετε μυαλό. Όχι μόνο εσείς αλλά και οι αμετανόητοι οπαδοί σας που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι όταν γίνεται ένα ρουσφέτι σ’ έναν από αυτούς, κάποιος άλλος Έλληνας πολίτης αδικείται κατάφορα.
Όλοι σεις κυβερνώντες και κυβερνώμενοι κάντε κάτι διαφορετικό από ότι μέχρι χθες. Ο καθένας στο χώρο του, στο περιβάλλον του.
Τα σπασμένα όμως να τα πληρώσουν δίκαια, αναλογικά και δημοκρατικά όλοι!! Και ο Θεός να βάλλει το χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβάλλετε στην αλληλοενημέρωση των πολιτών. Πείτε μας τι γνωρίζετε και τι πιστεύετε