Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ο Μίκης της Ελλάδας στη Νάουσα

Ο Μίκης τίμησε την Νάουσα και την Ημαθία με την Ολύμπια Παρουσία του και τον Δωρικό του Λόγο. Οι Σπίθες της Ημαθίας και της Μακεδονίας με την εμπνευστική παρουσία του Μίκη μας
και με αντίδωρο την ψυχική ευωχία και ανάταση , έγιναν Λειτουργοί της Πατριωτικής Μυσταγωγίας για την Παλαϊκή Ενότητα που θα επιβάλλει την Ελλάδα της Περηφάνιας και της Προκοπής.
Δεν προτίθεμαι σ'αυτό το σημείωμα να αναλύσω τα συμπεράσματα από την επίσκεψη του Μίκη στην Ημαθία , αυτά είναι Πολλά και Σημαντικά και αφού αναλυθούν από την Σπίθα μας θα προσφερθούν σ' αυτό εδώ το “δικτυακό βουλευτήριο” για συζήτηση.
Προτίθεμαι όμως να καταθέσω , ή τουλάχιστον να προσπαθήσω , τα συναισθήματα , την ατμόσφαιρα , το κλίμα της επίσκεψης του Μίκη στην Νάουσα.
Ξεκινώντας από το τέλος
της επίσημης επίσκεψης και από τον ίδιο τον Μίκη , η αίσθηση μου είναι ότι ο Μίκης μας αποχαιρέτησε ευτυχισμένος. Το έβλεπες στο κέφι του να εκφωνήσει με Ολύμπιο τρόπο την ομιλία του στην Πλατεία Καρατάσου της Νάουσας , στον τρόπο που τραγούδησε για όλους εμάς στην πλατεία που ήταν γεμάτη από χιλιάδες κόσμου . Το αισθανόσουν στο χιούμορ και την προσήνεια του σ' όλους εμάς. Δεν είπε όχι σε κανένα , από τα μικρά παιδιά που ήθελαν να τον αγκαλιάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του έως όλους εμάς Σπιθίτες και πολίτες που θέλαμε μιά προσωπική στιγμή μαζί του , ένα αυτόγραφο.Είδα αυτή την απέραντη ευτυχία στα μάτια του Μίκη και γιά μένα είναι η καλύτερη απόδειξη. Πιστέψτε με ότι την είδα αυτή την ευτυχία στο βλέμμα του . Ο Μίκης διάλεξε τη Νάουσα για να δείξει περίτρανα ότι ο λαός αυτός ο δύσμοιρος και πολλές φορές προδομένος , είναι στο πεπρωμένο του να δημιουργήσει ΤΩΡΑ το παλλαϊκό κίνημα που θα δώσει την διέξοδο στα τεχνητά αδιέξοδα που τον οδηγούν οι υποτέλειες του παρελθόντος.
Ο Μίκης είχε απέναντί του Όλους τους Έλληνες , μονοιασμένους , με το ίδιο σαράκι της Πατριωτικής Αναγέννησης και της Εθνικής Ανεξαρτησίας και τα τραγούδια του στα χείλη τους και όχι τους παρακρατικούς που πετούσαν πέτρες το 1961. Ο Μίκης έφυγε από την Νάουσα Ευτυχισμένος γιατί το “πείραμά του” πέτυχε. Οι Σπίθες του και ο Λαός , Αδέλφια , συστρατευμένοι για να πάρουμε αυτά που άδικα μας στερεί για δεκαετίες η Υποτέλεια της χώρας .
Η επίσκεψη του Μίκη ένωσε τους Σπιθίτες και τις Σπιθίστριες από πολλές πόλεις της Μακεδονίας στη Νάουσα.Μίκη γνωρίσαμε Αδέλφια από πολλές Σπίθες της Μακεδονίας , μάθαμε για την συνεισφορά τους στον κοινό αγώνα , διαπιστώσαμε τα πολλά ταλέντα που η Κίνηση μας διαθέτει και το κυριότερο καταλάβαμε ότι οι καρδιές μας κτυπούν το ίδιο , ο νούς μας λογάται το ίδιο , για Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Πατριωτική Αναγέννηση – Άμεση Δημοκρατία.
Ο λαός βγαίνει από την απάθεια και την απελπισία στον Αγώνα που η Πατρίδα μας καλεί , αδελφωμένος , χωρίς τα χρωματιστά γυαλιά που η κομματοκρατία του έβαλε.
Βλέπεις στα πρόσωπα των ανθρώπων το χαμόγελο της συστράτευσης σε ένα αγώνα δύσκολο που όμως θα κερδηθεί γιατί ο καθένας μας αισθάνεται την δύναμη της ομόνοιας και το ακαταμάχητο της αδελφοσύνης των Ελλήνων. Ποτέ και καμμιά χώρα δεν υποδουλώθηκε από χρεοκοπία , από Προδοσία όμως και Κοινωνική αποχαύνωση πολλές φορές.
Και γιά το τέλος άφησα τα “οικογενειακά” μας της Αλεξανδρείου Σπίθας και να μου συγχωρήσετε κάποιες υπερβολές , άλλωστε “Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας....”
Η Σπίθα μας συνεργάστηκε με την Οργανωτική Επιτροπή της Επίσκεψης του Μίκη από την πρώτη στιγμή . Βοήθησε στην Αφισοκόλληση της εκδήλωσης , προέβαλλε την επίσκεψη στο διαδίκτυο(κοινωνικά δίκτυα , Ιστολόγια ) και κάλυψε ζωντανά με το Αλεξάνδρειος Σπίθα TV την όλη παρουσία του Μίκη στην Νάουσα. Άξια επαίνου (ευλογία στα γένια μας) η μετάδοση της κεντρικής εκδήλωσης στην Πλατεία Καρατάσου απευθείας στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών όπου Σπίθες της Αθήνας έκαναν εκδήλωση.
Η Σπίθα μας είχε φτιάξει και ένα όμορφο πανό που σχολιαστηκε ευμενώς και από τον κ Γ.Κασιμάτη.
Η συναγωνίστρια, μέλος της Αλεξανδρείου Σπίθας Βέροιας, καλλιτέχνης Χαρά Τσιαρτσιώνη, ήταν η δημιουργός - δωρήτρια του δώρου που προσεφέρθη εξ'ονόματος όλων των Σπιθών της Ημαθίας στον Μίκη που φάνηκε να το χάρηκε.
Η επίσκεψη του Μίκη άφησε ένα άρωμα Πατριωτισμού - Αισιοδοξίας – Αγωνιστικής Διάθεσης αλλά και Προβληματισμού για το γεγονός της επί 10 ετίες αιτούμενης Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Ιωάννης Αποστολόπουλος, μέλος Αλεξανδρείου Σπίθας Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβάλλετε στην αλληλοενημέρωση των πολιτών. Πείτε μας τι γνωρίζετε και τι πιστεύετε