Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αναβλήθηκε το θέμα για ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Αρτέμη Σώρρα


Αναβλήθηκε και θα συζήτηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, πιθανόν μόνο του, το αίτημα ομάδας πολιτών για αναζήτηση επενδυτών για τη χρηματοδότηση έργων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την έξοδο από την οικονομική κρίση. Πρόκειται για την ομάδα υποστήριξης Ε.Ν.D και Αρτέμη Σώρρα Βέροιας η οποία με εισήγηση που έκανε ο εκπρόσωπός της Κυριάκος Ζερδαλής, υποστήριξε τα παρακάτω:
"Αφού σας υποβάλαμε ένα πλήρης εισηγητικό, μία γνωμάτευση επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας και ένα υπόδειγμα απόφασης για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσατε να προχωρήσετε σε μία δόμηση χρηματοδότησης ( στάδιο Α), σας κάναμε και μία αναφορά για τον οργανισμό Ε.Ν.D και τον Αρτέμη Σώρρα, ο δεύτερος εκ' των οποίων θα μπορούσε σε δεύτερη φάση να συμμετέχει ως επενδυτής στο μεγαλύτερο άτοκο πρόγραμμα χρηματοδότησης που υπήρξε πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Το πρόγραμμα των Δήμων, όπως έχει δομηθεί από τον Αρτέμη Σώρρα, λύνει μια για πάντα το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου μας. Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια, θα έχουν δωρεάν υγεία, παιδεία, ο Δήμος θα μπορέσει να απαλλαγεί κι αυτός με την σειρά του από τα χρέη του και η ανάπτυξη των έργων θα είναι τέτοια όπου δεν θα υπάρχει ούτε ένας δημότης Βέροιας χωρίς εργασία. Διότι 7,8 δις ευρώ είναι δεσμευμένα για τον Δήμο Βέροιας.
Βέβαια το πιο συγκλονιστικό είναι ότι ο Δήμος δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ, καμία υποθήκη, κανένα ενέχυρο και όλα αυτά γίνονται καθαρά και νόμιμα τόσο στην πρώτη φάση με την απλή εξουσιοδότηση του Δ.Σ στον Δήμαρχο, όσο και στην δεύτερη φάση με το ανέκκλητο πληρεξούσιο μεταξύ του Δημάρχου και του κ.Σώρρα, εφόσον και εάν αυτός επιλεγεί ως ένας από τους επενδυτές για να κατεβάσει πρόταση και δη χρηματοδότηση.
Τον Ιούλιο του 2013, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης κάλεσε επίσημα στην Θεσσαλονίκη όλους του Δημάρχους της αρμοδιότητάς του, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την χρηματοδότηση των Δήμων από τον κ.Σώρρα και την κ.Βίκυ Χαραλάμπους . Η Δήμαρχος Βέροιας από τότε ήταν γνώστης του θέματος και όχι μόνο αφού απλοί πολίτες την έχουν ενημερώσει από τότε και προσωπικά.
Εμείς σαν απλοί πολίτες, περιμέναμε από τα θεσμικά μας όργανα να είναι μπροστάρηδες σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, όμως πέσαμε έξω. Ζητήσαμε γι'αυτό ένα δημοτικό χώρο, το Φιλίππειο για να διοργανώσουμε μία εκδήλωση στις 2 Φεβρουαρίου. Δυστυχώς με πολύ απλές προφάσεις, προσβλητικές θα λέγαμε, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΠΑ ομόφωνα απέρριψε το αίτημά μας προβάλλοντας οικονομικούς λόγους αλλά και ρατσιστικούς από ένα μέλος αυτού.
Σήμερα καλείται το δημοτικό συμβούλιο μέσα σε μισή μία ώρα να συζητήσει το μεγαλύτερο και σοβαρότερο θέμα που έχει πιθανόν περάσει από το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας.
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και πρόκειται να λύσει άμεσα το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου και των Δημοτών.
Επειδή τα χρήματα για την χρηματοδότηση των δήμων είναι δεσμευμένα από της 15/11/2013.
Επειδή μία αρνητική σας απάντηση θα προκύψει μέσα από την πλημμελή ενημέρωσή σας αφού ο χρόνος του ομιλητή σύμφωνα με τον κανονισμό δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από τα 10 λεπτά (πρωτολογία).
Επειδή κατά καιρούς έχουν κατηγορήσει τον κ.Αρτέμη Σώρρα χωρίς στοιχεία, ενώ αυτός έχει δικαιωθεί για την υπόθεση των 600 δις από τα Ελληνικά δικαστήρια στις 28-06-2013 και η φερεγγυότητα πλέον του συγκεκριμένου ευεργέτη είναι αδιαπραγμάτευτη.
Επειδή σε καμιά περίπτωση το δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να πέσει τόσο στην μέγγενη του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων κάνοντας χρήση του Π.Δ 169/2013 σύμφωνα με το οποίο θα αναγκαστεί να δεσμεύσει τους ΚΑΠ (μισθοί κλπ) τα ανταποδοτικά τέλη και όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του Δήμου, όσο και στην παγίδα των προγραμμάτων τύπου Jessica.
Επειδή πέντε τουλάχιστον Δήμοι σε όλη την Επικράτεια έχουν ενταχθεί στην συγκεκριμένη χρηματοδότηση και αναμένουν την εκταμίευση των χρημάτων.
Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναβάλει το 2ο θέμα όπως αυτό προτάθηκε, να ζητήσει την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για το θέμα σε νέα και μοναδική συνεδρίαση και κατόπιν να επαναφέρει το θέμα προς ψήφιση αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι ξεκαθαρίσουν περί τίνος πρόκειται έχοντας υπόψη ότι κάθε μέρα που περνάει βοηθάει αρνητικά αυτό τον τόπο και τους δημότες του".

Αναδημοσίευση από  http://www.pliroforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβάλλετε στην αλληλοενημέρωση των πολιτών. Πείτε μας τι γνωρίζετε και τι πιστεύετε