Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σαν σήμερα στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, ο μεγάλος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης, μπροστάρης μαζί με τον Μανώλη Γλέζο σε μιά λαοθάλασσα(κάποιοι μίλησαν για εκατομύριο λαού)
πραγματοποιούσε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε μεταπολιτευτικά στην Αθήνα.
Η 12η Φεβρουαρίου του 2012 ήταν ημερομηνία ορόσημο στην νεότερη ιστορία της χώρας.

Ηταν ορόσημο γιατί για πρώτη φορά ο ενωμένος λαός με πολιτικό φορέα το Μέτωπο Αντίστασης ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α αμφισβήτησε την ισχύ του προδοτικού, ξενοκίνητου, πολιτικού συστήματος της Ελλαδικής κομματοκρατίας που με πρόσχημα την οικονομική κρίση, ξεπουλά την πατρίδα.
Φάνηκε ότι είναι δυνατόν, ενωμένος ο λαός με πρόταγμα την Εθνική Ανεξαρτησία, να ανατρέψει τους εγχώριους "γκαουλαϊτερ" της Νέας Τάξης.
Μόλις 11 ημέρες πριν, την 1η Φεβρουαρίου 2012, είχε ιδρυθεί το Αντιστασιακό Κίνημα Ανατροπής ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) από τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Γλέζο και έδειξε ότι είναι το πραγματικό αντίπαλο δέος στους παγκοσμιοποιητές και τα ντόπια τσιράκια τους που με υπογραφές και δήθεν κοινοβουλευτικές διαδιακασίες ονειρευονται να αποκτήσουν ότι κέρδησαν γενεές Ελλήνων με το αίμα και τους αγώνες τους.

Ήταν μια μέρα που φόρτισε όλους όσους την ζήσαμε από κοντά με την επαναστατική ενέργεια του αιώνια έφηβου  Μίκη Θεοδωράκη και μας έδειξε  ότι μόνο ο ενωμένος λαός, μακριά απο κομματικές ή άλλες διαχωριστικές γραμμές, μπορεί να επιβάλλει την Δημοκρατική Νομιμότητα που έχει βάναυσα καταλυθεί και την Εθνική Ανεξαρτησία που είναι ο διαχρονικός πόθος μας.

Ήταν  μια μέρα που από πρώτο χέρι αντιληφθήκαμε την απροκάλυπτα ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ επιθετικότητα του καθεστώτος. 
Η "Κοινοβουλευτική Δημοκρατία" εκσφενδονίζοντας τα "χημικά" εναντίον και μπροστά στον Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζο προσπάθησε να τους δολοφονήσει και μαζί μ'αυτούς να σταματήσει κάθε Λαϊκή Αντίσταση!! Ο Μανώλης Γλέζος μεταφέρθηκε κακήν κακώς στο ιατρείο της Βουλής ο δε Μίκης υπέφερε για τους επόμενους μήνες από αναπνευστικά προβλήματα διακυβεύοντας την ίδια του την ζωή.

Ας είναι η ημέρα αυτή ΦΑΡΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για τον αγωνιζόμενο-δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό κι αυτό το μικρό επίκαιρο αφιέρωμα ένας φόρος τιμής στον μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη και τους Συναγωνιστές εκέινων των ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβάλλετε στην αλληλοενημέρωση των πολιτών. Πείτε μας τι γνωρίζετε και τι πιστεύετε