Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΗΜΑΘΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ 7ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Συγκυβέρνηση Παπαδήμου πλήρως υποτακτική στην Τρόικα συνεχίζει τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας προωθώντας μέτρα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι βασικός τους στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, όπως επί 2 ½ χρόνια προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, αλλά η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η ραγδαία μείωση των μισθών και η πλήρης κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Οι εργαζόμενοι και υπάλληλοι καταγγέλλουν και αγωνίζονται κατά της πολιτικής της κοινωνικής λεηλασίας, της κατάργησης μισθολογικών - εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των χιλιάδων απολύσεων , με αποτέλεσμα τη διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης, την κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους και τελικά την εξαθλίωση των ίδιων των εργαζομένων και της Κοινωνίας.

  1. Καταδικάζουμε τη φτωχοποίηση των εργαζομένων ,των δημοσίων υπαλλήλων και την υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών.

  2. Καταδικάζουμε την αντισυνταγματική μείωση των αποδοχών μας

  3. Απαιτούμε αξιοπρεπείς μισθοί και όχι μισθοί πείνας που δε φθάνουν ούτε για την κηδεία μας.

  4. Είμαστε ενάντιοι στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος .Καταδικάζουμε την πολιτική των απολύσεων

  5. Ζητάμε σεβασμό στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων

  6. Αντιδρούμε στην αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική παρέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις και στην πλήρη αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων.

  7. Καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη καταλήστευση των αποθεματικών που θα οδηγήσει τελικά τα Επικουρικά Ταμεία σε κατάρρευση

  8. Ζητάμε την διατήρηση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, την εξασφάλιση των ταμείων μας και την ανατροπή της μείωσης των επικουρικών συντάξεων

  9. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των απάνθρωπων πολιτικών του μνημονίου, της Συγκυβέρνησης Παπαδήμου που την υπηρετεί. και οποιουδήποτε θα θελήσει να εφαρμόσει τις ίδεις πολιτικές.

  10. Λέμε "ΟΧΙ" στη βίαιη φτωχοποίηση και στη διάλυση της κοινωνίας.

  11. Καταδικάζουμε τις περικοπές φαρμάκων, πόρων και μισθών του ιατρικού προσωπικού που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας

  12. Απαιτούμε Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους με ένα σύστημα αξιοκρατικό

  13. Καταγγέλλουμε τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τους οποίους παραβιάζονται, στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ουσιώδη κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα που προστατεύονται από το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  14. Καταδικάζουμε τη δραστική μείωση των κονδυλίων για την παιδεία. ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

  15. Καταδικάζουμε τη μεταφορά δαπανών στις πλάτες των γονέων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων

  16. Δεν ανεχόμαστε εκβιασμούς και εκφοβισμούς.


Είναι ευθύνη της Πολιτείας να διασφαλίζει ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες του και όχι να το θυσιάζει στις επιταγές τραπεζικών ομίλων και πιέσεων εξωτερικών παραγόντων. Είναι ευθύνη του Κράτους να διασφαλίζει πόρους με σύστημα απολύτου δικαιοσύνης και χωρίς να ξεπουλάει το λαό του .

Ο αγώνας για την ανατροπή όλων των αποφάσεων της Συγκυβέρνησης και της Τροϊκα είναι υπόθεση κάθε εργαζομένου, συνταξιούχου, ανέργου, απλού πολίτη, νέας και νέου. Η μάχη θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την οριστική δικαίωση του λαού μας.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής και ενός προγράμματος ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αποδεσμευμένων από τα δεσμά των μνημονίων και των Νεοφιλελεύθερων Ευρωπαϊκών εμμονών και απαιτήσεων,

  • Την ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την τόνωση της πραγματικής οικονομίας, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την υποστήριξη των ανέργων και των φτωχών.

  • Να πληρώσουν οι ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, οι ΕΝΟΧΟΙ. Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και διοχέτευσαν τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλούτο στο εξωτερικό.

Δεν δείχνουμε καμία ανοχή στη μνημονιακή πολιτική, στις απολύσεις στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζομένους της χώρας και της Ευρώπης, ώστε να παλέψουμε όλοι μαζί και να ακυρώσουμε τα εφιαλτικά, καταστροφικά και υφεσιακά σχέδια των ευρωπαίων ισχυρών, που προωθούν μια Ευρώπη των «αγορών» και των τραπεζιτών και όχι αυτή των πολιτών.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων Υ.Ε.Θ.Α. Κ. Μακεδονίας, Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κ. Μακεδονίας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΙΚΑ Ν. Ημαθίας, Σύλλογος Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ, ΕΛΜΕ Ημαθίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ημαθίας, Σύλλογος Δασκάλων Νάουσας, Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε Ημαθίας, Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας, Σύλλογος Γεωπόνων Δ.Υ Ν. Ημαθίας, Σύλλογος Φαρμακοποιών Ημαθίας - Πέλλας, Κίνημα Αγανακτισμένων Ν. Ημαθίας, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βέροιας, Εργατικό Κέντρο Βέροιας, Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών -ΣΠΙΘΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβάλλετε στην αλληλοενημέρωση των πολιτών. Πείτε μας τι γνωρίζετε και τι πιστεύετε