Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ ΚΛΕΙΝΕΙ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ

Κλείνουν την ΕΡΤ για να ξαναφτιάξουν μια νέα αποκλειστικά κυβερνητική μηχανή προπαγάνδας. Εκτελεστής ανέλαβε ο Στουρνάρας, καθόλου τυχαία και απόλυτα συμβολικά: οι τοκογλύφοι φιμώνουν την ενημέρωση! Είναι μια δοκιμή για την ανοικοδόμηση ενός μονοκομματικού κράτους με δυο αλλαξιές εσώρουχα. Οι ποντικίσιοι βρυχηθμοί Βενιζέλου-Κουρέλη είναι άνευ αντικρύσματος, δεδομένων πως η μεν Π.Ν.Π. που κλείνει την ΕΡΤ θα επικυρωθεί στη Βουλή μετά το Σεπτέμβριο και πως στο μεταξύ θα προσληφούν και τακτοποιηθούν όλοι οι “ημέτεροι”. Άλλωστε το μέτρο για τις περιστάσεις αυτές είναι το 4 ( ΝΔ ), 2 ( ΠΑΣΟΚ ), 1 ( ΔΗΜΑΡ ). Προσυνεννοημένοι φαίνονται οι ” 3 ” αφού κανείς δεν τολμά προσφυγή σε εκλογές και όλοι τους δεν ρισκάρουν να βρεθούν σε ειδικό δικαστήριο για εσχάτη προδοσία. Μήπως είναι η στιγμή να φύγουν από τη Βουλή οι πατριώτες και δημοκράτες βουλευτές;
Για μια ακόμη φορά, ο αιφνιδιασμός και η νομοθετική βία, μαζί με την απομόνωση ομάδων εργαζομένων και την καλλιέργεια του διχαστικού καννιβαλισμού άλλων και ανέργων εναντίον τους, λειτουργούν αποτελεσματικά. Τα ίδια έγιναν πρόσφατα και με την ΑΤΕ και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τότε ούτε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν αντέδρασαν, οπότε τα ίδια ανάλογα θα υποστούν και οι ίδιοι. Δυστυχώς. Και για αυτούς και για την κοινωνία μας.
Το αν η ΕΡΤ είναι δαπανηρή και υπεράριθμη υπηρεσία οφείλεται στο δικομματισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και στη συνενοχή των κομματικών συντεχνιακών συνδικαλιστών. Το τι θα γίνει όμως το πολυτιμότατο και μοναδικό αρχείο του προηγούμενου ΕΙΡ και της κατοπινής ΕΡΤ όπως και η κινητή και ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ είναι ζήτημα διαφύλαξης της εθνικής-δημόσιας περιουσίας.
Αν όπως όλα δείχνουν γραβατωμένοι συμμορίτες, ανενδοίαστοι κατσαπλιάδες, λαφυραγωγούν εκ των έσω το ελληνικό κράτος, νέοι Τσολάκογλου και νεκραναστημένοι γερμανοτσολιάδες ή κοτζαμπάσηδες επιπίπτουν ωσάν λιμασμένες ακρίδες στο κοινωνικό σώμα και την εθνική ιδιοκτησία, πρέπει επειγόντως να ανακάμψουμε από τη νωθρότητα και την παραίτηση. Να φτύσουμε τη δειλία και την ιδιοτέλεια. Αλλιώς δεν θα μας αφήσουν τίποτε.
Αφού αρπάξαν την εθνική βιβλιοθήκη από την Αθήνα για να τη δώσουν στο Νιάρχο, τώρα αρπάζουν την ΕΡΤ από την Ελλάδα. Κακοποιούν μεθοδικά και συστηματικά και την Ιστορία μας, διαλύουν την Παιδεία μας. Σε λίγο θα κόψουν και το διαδίκτυο, πράγμα εύκολο καθώς ο ΟΤΕ ανήκει στη Deutsche Telecom. Οπότε πού καθοδεύουμε;
Είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος για την πολιτική χειραφέτηση και ανασυγκρότηση των Ελλήνων. Αλλά πρέπει υποχρεωτικά να τον διανύσουμε. Τρέχοντας!
Ίσως χωρίς τηλεόραση να ξεσηκωθούν όλοι. Λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμβάλλετε στην αλληλοενημέρωση των πολιτών. Πείτε μας τι γνωρίζετε και τι πιστεύετε